Malzemeler;
- 350 gr. tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Muhallebi için, krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye koyarak pişirelim. Kaynayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alalım. Muhallebi soğuyunca iyi krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla çırpalım.
Kadayıfların yarısını kelepçeli kalıba koyup, iyice bastıralım. Üzerine soğuyan muhallebiyi dökelim. Üzerine kalan kadayıfı serpelim. Buzdolabında 5-6 saat bekledikten sonra kalıptan çıkaralım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder